top of page
Fertilitetshjelpen Tone Bråten Familieterapeut

"Husk at dette er et lavterskeltilbud. Alle kan ha godt av en samtale under denne prosessen."

Om Tone Bråten

Familieterapeut, kursholder, forfatter og podkastvert

Tone Bråten er familieterapeut, skribent, forfatter, podkastvert i Fertilitetsrådet, kursholder og foredragsholder spesialisert på ufrivillig barnløshet. 

Hun ble ferdigutdannet systemisk familieterapeut ved Diakonhjemmet i Oslo i 2012 og godkjent kursleder i depresjonsmestring i 2019. 

Medlem av NOFAB (Norsk forening for assistert befruktning).

De siste 13 årene har hun erfaring med å jobbe for både norske og utenlandske fertilitetsklinikker, med å hjelpe og støtte par og enkelte gjennom behandling både online og personlig møte. Se internasjonalt samarbeid.

Hun er den terapeuten i Norge med mest kunnskap om IVF, donasjoner og de emosjonelle og etiske utfordringene den enkelte og paret kan stå overfor. 

Tone har gitt ut to barnebøker til barn av donasjon, se bøker, vært skribent for mammanett, og er skribent for Ønskebarn i dag. Hun har bidratt i media med sin kunnskap og faglig tyngde se Tone i media.

I dag driver hun firmaet Fertilitetshjelpen, samarbeider tett med Klinikk Hausken i Norge, og har kontakter til klinikker i Finland, Spania og Russland. 

Du kan ta kontakt med Tone uavhengig av hvilken klinikk du tilhører, og om du fremdeles prøver hjemme, dette er hva hun kan hjelpe deg med dette tilbyr Tone

Tone har selv vært fertilitetspasient, og var to år under behandling for å få sine tvillinger som i dag er 15 år. 

Hun er god på “hjerte til hjerte” samtaler og elsker å hjelpe det hun anser som kommende foreldre. 

 

Ta kontakt og snakk med noen som endelig kan forstå deg/dere og som har kunnskap om hvordan prøveperioden kan bli mindre belastende, med samme mulighet for å lykkes!

Om Tone

"I min verden er det nesten umulig å ikke bli gravid med all hjelp og alternativer som finnes i dag!"

Internasjonal erfaring

Tone har reist rundt i Europa og holdt foredrag for leger, helsesøstre, fertilitetsklinikker og gynekologer om hvordan det oppleves å være fertilitetspasient, og hva de trenger av omsorg og støtte. Tone har  jobbet 3 år for en fertilitetsklinikk i Russland, som i dag heter O.L.G.A Fertility. Hennes jobb var å hjelpe par og enslige, å bli emosjonelt og etisk klare til behandling, og sørge for at behandlingen skulle samsvare med deres eget verdigrunnlag. Hun har også kontakt med klinikken i d

Tone samarbeider i dag med den finske klinikken Ovumia Fertinova hvor hun blant annet skriver rapporter som godkjenner par for eggdonasjon og dobbeldonasjon. Tone har god kontakt med den spanske klinikken Instituto Bernabeu.

Les mer om kontakter og samarbeid med utlandet her.

Tone kan hjelpe deg med å:

  • Forstå og akseptere dine og din partners reaksjoner under fertilitetsbehandlingen.

  • Føle deg mindre ensom

  • Hold motivasjon og håpet oppe

  • Få indre ro og trygghet i utfordrende etiske valg relatert til ulike typer donasjoner

  • Bearbeide sorg etter mislykkede forsøk

  • Se behandlingen i ulike perspektiv, som gir økt livskvalitet og gjør behandlingen lettere å gå igjennom

  • Knytte deg til barnet, og formidle til barnet dets historie 

18915859.jpg
IMG_427611.jpg

Elisabeth

«Å ha en profesjonell terapeut å snakke med i prosessen som ufrivillig barnløs er gull verdt.

Tone forstod situasjonen min godt siden hun har egenerfaring. Jeg fikk god hjelp til å sortere tanker og følelser og til å snu negative tanker til noe positivt.

 

Tone ga meg håp hele veien som resulterte i to fantastiske mirakler».

anneberit.jpg

Anne Berit

Jeg hørte Tone første gang på et nettforedrag. Der møtte jeg ei dame som oste av energi, og ikke minst sitter hun inne med en hel hær av erfaringer. Du trenger ikke forklare Tone hva du går igjennom, hun vet. Hun har selv kjent det på kroppen. 


Jeg gleder meg alltid til å møte Tone. Hun er varm, morsom, direkte, omsorgsfull, og hun har alltid en god forklaring på følelsene dine. Det er umulig å ikke like Tone. 

couple-love.jpg

Kjell og Janne

«I veiledning fikk vi gode råd, informasjon om hva som er normale reaksjoner og behov. Økt forståelse for hverandre og bedre innsikt i situasjonen.

Det var veldig betydningsfullt og har gjort prosessen veldig mye enklere! både som par og individer»

silje.jpg

Silje

«Tone har hjulpet meg til å forstå at det jeg tenker og føler faktisk er helt normalt. Det å være ufrivillig barnløs er noe av det vanskeligste jeg har opplevd. Jeg skjønner ikke hvordan folk kommer seg gjennom prosessen uten å ha «en Tone» å snakke med. Man havner fort nedi ett mørkt hull og da er det fint å ha noen som kan hjelpe deg opp».

Referanser
TV og nyheter

Jeg har vært mye i Media, God morgen Norge, NRK nyhetene, TV2 Nyhetene, KK, Romerikes Blad, Foreldre og barn. Du kan lese og se alt her.

Podcast

Jeg har gjestet flere podcastepisoder. Noen av podcastene jeg har gjestet er Ønskebarn, Familieliv og Femihelse. Hør alle sammen her og følg listen for å holde deg oppdatert på de siste episodene.

Sosiale medier

Jeg deler masse på sosiale medier. Alt fra inspirasjonsord, erfaringer, kunnskap, tilbud, oppdateringer og ikke minst er jeg aktiv og tilgjengelig på den gratis lukkede Facebookgruppen "Energiløft for fertilitetspasienter". Bli med da vel!

Bøker

Jeg har skrevet to barnebøker til barn av donasjon. Den ene heter “ Ole er laget av magisk rumpetroll” og den andre er skrevet på engelsk og heter “ Lilly from the other side of the rainbow”.

Tone i media

Tone i media
bottom of page