top of page

5 tips for å nyte sommerferien som ufrivillig barnløs.


De fleste av oss gleder oss til ferie! Fri fra jobb, daglige plikter og stress.

Facebook, Instagram og Snap bugner av familier som nyter sommer og ferie sammen.

Det å være ufrivillig barnløs i et parforhold, eller alene, kan føre til at sommerferien forsterker ensomhetsfølelsen, savnet, sorgen og lengselen etter å kunne starte på neste fase i livet- å bli forelder.

Sommeren kan også arte seg som mange andre høytider eller merkedager- enda en sommer uten barn, enda et år eldre.


Å være ufrivillig barnløs betyr at man forholder seg til en kontinuerlig uvisshet. Uvisshet ovenfor når, og om man blir gravid. Denne uvissheten som stjeler energi, kan være vanskelig å ta pause fra, og det kan virke frustrerende å måtte ta en pause fra behandling, man vil jo raskest mulig i mål!


5 tips til å nyte ferien:


1. Gå inn i ferien med en klar plan på hva du skal gjøre av prøving / behandling etter ferien. Lag en tidsramme og plan, som motvirker den uvissheten du må stå i. Legg en plan- så legger du den planen på pause, og tar ferie. Lag deg en "støttetanke" om at de beste fertilitetsspesialister også har ferie, så greit å vente til de er tilbake.


2. Hold deg unna «triggere» med god samvittighet. Er det slik at gravide og småbarnsfamilier trigger din sorg og lengsel, så hold avstand med god samvittighet. Ferie er ikke tiden hvor man må tåle å ha triggere rundt seg. Sett grenser, og omgi deg med mennesker og på steder hvor DU får ladet batteriene. Husk å hvile på din måte, koble ut på din måte. Ferie betyr at man kan ta fri fra krav og forventninger, så ikke la deg styre av andre, gjør det DU har behov for!


3. Ikke vær redd for at en måneds utsettelse av behandling eller prøving, vil ødelegge sjansen til graviditet.


4. Benytt ferien til å lade deg opp med gode øyeblikk. Ikke forvent at du skal glemme hva du står i, men vær bevisst de gode øyeblikk og øk på med disse. Har du mer energi vil du være bedre rustet til å håndtere krisemaksimeringstanker og vonde følelser når du starter opp å prøve igjen.


5. Fyll ferien med aktiviteter som har en start og en slutt. Du har kontrollen. Du planlegger, gjennomfører, og får et resultat. Slike aktiviteter vil være en motpol i forhold til barneprosjektet du står i, hvor du kun kan legge til rette for graviditet og ikke har kontroll på samme måte. Nyt de kontrollerbare prosjektene i livet ditt, og de gode øyeblikkene.
Om du ikke klarer å ta «ferie», kun for deg selv, så ta ferie for ditt fremtidige barn.


Du skal bli en super forelder med energi!

336 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page